Ο Τελευταίον ο Χορόν

ΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ Ο ΧΟΡΟΝΣκηνοθεσία:       Βάσω Παπαχαραλάμπους

Σκηνογραφία:   Χρήστος Τσολερίδης


Λίγα Λόγια για το έργο:


   Το έργο αυτό αναφέρεται στην ιστορική μνήμη μιας μεγάλης μερίδας του λαού μας, (του Ποντιακού Ελληνισμού) και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε σ’ όλη την διάρκεια του ξεριζωμού του απο τις εστίες του και της μετεγκατάστασης του στην Ελλάδα, στιγμές που ο καθένας μας θα εύχεται να μη ξαναπεράσει ο τόπος μας.
   Ειδικά αναφέρεται στην πάλη μιάς μερίδας ανθρώπων που απο τον απλό άνθρωπο μέχρι τον πρόεδρο του χωριού και τον δάσκαλο πασχίζουν μέσα απο την καθημερινότητα της ζωής τους για καλύτερες συνθήκες ζωής και περισσότερη ευτυχία, χωρίς παράλληλα να παραγνωρίζονται οι παράγοντες: έρωτας, αγάπη, γέλιο, χορός και τραγούδι.

Πρωταγωνιστούν (με την σειρά που εμφανίζονται στο έργο):

Θεοπίστη:     Ειρήνη Ταχμαζίδου

Σταύρης:      Λευτέρης Δασκουλίδης

Λευτέρτς:     Κώστας Αμοιρίδης

Βασίλτς:       Κώστας Βροχόπουλος

Λάμπος:        Γιάννης Γεωργιάδης

Τίμος:           Γιάννης Βενετικίδης

Δάσκαλος:   Πόλυς Καρακασίδης

Νίκος:          Χρήστος Χρυσοβελίδης

Ραχήλ:        Ειρήνη Θωμαϊδου

Πόπη:         Ελευθερία Λαγκαδιανού


Συμμετέχουν επίσης:


Βουλγαρίδης Ιωάννης, Νυμφοπούλου Αγγελική, Αμοιρίδου Γεωργία, Βουλγαρίδου Χρυσούλα, Αμοιρίδου Πόπη, Μιχαηλίδης Κυριάκος, Νυμφοπούλου Σόνια, Βουλγαρίδου Μαρία, Νυμφοπούλου Έφη, Βουλγαρίσου Σοφία, Δασκουλίδου Σοφία και Καρακασίδου Βασιλική. Το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου και οι λυράρηδες Ανέστης Μωυσής, Νίκος Πεσιρίδης, Φίλλιπας Κεσαπίδης.


Μερικές σκηνές από το έργο:


Για πληροφορίες σχετικά με τα Θεατρικά έργα των Ακριτών και κλείσιμο παραστάσεων επικοινωνήστε στο E-mail: info@akritestoupontou.gr ή τηλεφωνήστε στο (0030) 2310-667891


Powered by Neoweb.gr a unit of Inventics S.A. Corporation